ГРАФИК НА НОВИНИТЕ НА REUTERS В 22:00 GMT / 6 сутринта SGT

Ливанският президент Мишел Аун заяви в сряда, че различията, блокиращи сделката за ново правителство за национално единство, 'не са лесни' и сигнализира, че е в противоречие със своя съюзник Хизбула по последния спорен въпрос.


САЩ-БРАЗИЛИЯ-ПОЛИТИКА /

Life е плаж за бразилския Bolsonaro, когато космонавтът се присъединява към отбора си



РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (Ройтерс) - Избраният крайнодесен президент на Бразилия Джаир Болсонаро, който едва не умря от прободна рана по време на кампанията миналия месец, облече бронежилетка в сряда и се насочи към плажа в Рио де Жанейро, за да присъства на акробатично въздушно шоу в негова чест.

НАС.


САЩ-САЩ-ИМИГРАЦИЯ-ГРАНИЦА-ТРЪМП /

Тръмп казва, че САЩ могат да изпратят до 15 000 военнослужещи на границата


УАШИНГТОН (Ройтерс) - Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че САЩ могат да изпратят до границата с Мексико до 15 000 военнослужещи, тъй като той втвърдява позицията си срещу керван от мигранти, бягащи от насилието и бедността в Централна Америка.

САЩ-САЩ-ИМИГРАЦИЯ-ГРАЖДАНСТВО-ТРАМП /


Тръмп твърди, че конституцията на САЩ не обхваща гражданството по право на първородство

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Президентът Доналд Тръмп заяви в сряда, че американската конституция не гарантира правото на гражданство на всеки роден в страната, твърдение, което противоречи на отдавна установената правна интерпретация на документа.

БИЗНЕС

АМЕРИКАНСКИ РЕЗУЛТАТИ /


GM предлага изкупуване, за да намали разходите след силна тримесечна печалба

ДЕТРОЙТ (Ройтерс) - General Motors Co в сряда засили усилията си за намаляване на разходите в отговор на митническия и пазарен натиск, въпреки че отчете печалба от третото тримесечие, която надмина очакванията на Wall Street.

US-SPACEX-STARLINK-INSIGHT /

Мъск разтърсва SpaceX в надпреварата за създаване на прозорец за изстрелване на спътници: източници

Сиатъл / Орландо, Флорида (Ройтерс) - Главният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск отлетя в района на Сиатъл през юни за срещи с инженери, водещи проект за сателитно изстрелване, който е от решаващо значение за растежа на неговата космическа компания.

РАЗВЛЕЧЕНИЯ

US-FILM-OUTLAWKING /

Крис Пайн поставя шотландски акцент за историческа драма 'Outlaw King'

ЛОНДОН (Ройтерс) - Актьорът от „Звездни пътеки“ Крис Пайн сменя мястото си за средновековна Шотландия в екшън драмата на Netflix „Кралят извън закона“, в която играе бунтовническия войн от 14-ти век Робърт Брус, който се бори с англичаните, за да си върне контрола над родината.

САЩ-САЩ-ИЗБОРИ-ХОЛИВУД /

Джейн Фонда, Ейми Шумер сред звездите, които ще се появят на американския избирателен телемарафон

ЛОС АНДЖЕЛЕС (Ройтерс) - Холивудските знаменитости, включително Джейн Фонда, Джулия Луис-Драйфус и Ейми Шумер, ще участват в онлайн телемарафон в понеделник, за да призоват младите хора да се ангажират да гласуват на междинните избори за конгрес вторник.

СПОРТ

САЩ-БАСКЕТБОЛ-НБА /

Обзор в НБА: Леонард, Raptors рутират 76ers

Kawhi Leonard вкара 31 точки и грабна седем борби, а Jonas Valanciunas добави 23 точки от пейката, докато Toronto Raptors победи гостуващите Philadelphia 76ers 129-112 във вторник вечерта.

US-BASEBALL-MLB-KC-FISCHER-OBIT /

Рекордният бивш стомна Фишер умира на 88 години

Бившият треньор на висшата лига и треньор Бич Фишър почина във вторник вечерта в Съвета Блъфс, Айова Той беше на 88.

ПРЕДСТОЯЩО

ПОЛИТИКА / МЕЖДУНАРОДНИ ВЪПРОСИ

УКРАЙНА-ГЕРМАНИЯ / (PIX) (ТВ)

Германският канцлер Меркел се среща с украинския Порошенко

Германският канцлер Ангела Меркел пътува до Украйна и ще се срещне с президента Петро Порошенко.

1 ноември, 07:15 ET / 11:15 GMT

МИАНМАР-КОСА / (PIX)

„Цветът на перлите“: търговията с човешка коса в Мианмар процъфтява

Косата помага да се плаща наемът на Za Za Lin, чиито очи се пълнеха със сълзи, докато дългата й черна грива беше сресана, нарязана и разплетена от тренирани ръце на щанда на крайпътния пазар в търговския център на Мианмар в Янгон.

1 ноември

БРИТАНСКО-ЕС / ПРОМИШЛЕНОСТ

Премиерът на Обединеното кралство Мей е домакин на Европейска кръгла маса на индустриалците на Даунинг Стрийт

Мей се среща с Европейската кръгла маса на индустриалците, която обединява 55 главни ръководители и председатели на големи мултинационални компании.

1 ноември, 06:30 ET / 10:30 GMT

САУДИ-КАШОГИ / КАНАДА-ОРЪЖИЯ (PIX)

Дилемата на Трюдо: как да бъдем твърди със Саудитска Арабия, без да губим ключови работни места Канадският премиер Джъстин Трюдо е изправен пред дилема с наближаването на изборите - как надеждно да ограничи Рияд заради постиженията му в областта на правата на човека, като същевременно спести огромна оръжейна сделка със Саудитска Арабия.

1 ноември

АРМЕНИЯ-ПАРЛАМЕНТ /

Арменският парламент ще проведе официални избори за министър-председател, за да освободи пътя за предсрочни избори

Очаква се арменският парламент да проведе официални избори за нов министър-председател, след като не успя да го избере преди седмица. Ако не успее два пъти, законодателната власт ще бъде разпусната и ще бъдат свикани предсрочни парламентарни избори - план, предложен от изпълняващия длъжността министър-председател Никол Пашинян, който иска гласуването да се проведе през декември

1 ноември

КИТАЙ-ЕЛ САЛВАДОР / (PIX) (ТВ)

Президентът на Ел Салвадор Салвадор Санчес Черен посещава Пекин

Президентът на Ел Салвадор Салвадор Санчес Черен присъства на церемония за посрещане, организирана от китайския му колега Си Дзинпин, последвана от среща и церемония по подписването в Голямата зала на хората в Пекин. Ел Салвадор е последната държава, която смени дипломатическата връзка от Тайван към Китай, предизвиквайки силна критика от Съединените щати.

1 ноември, 05:00 ET / 09:00 GMT

ЕВРОПА-ИСЛАМИКСТАТ / СИРИЯ (PIX)

Европа, разкъсана заради децата на Ислямска държава в Сирия

В продължение на години те не чуваха много от дъщерите, които отидоха да се присъединят към Ислямска държава. Сега десетки семейства в цяла Европа са получили съобщения от същите тези жени, отчаяни да се върнат у дома от задържането в Сирия.

1 ноември, 03:00 ET / 07:00 GMT

САЩ-ИЗБОРИ / ГРУЗИЯ-ОПРА (PIX)

Опра ще проведе кампания с Абрамс от Джорджия

Опра Уинфри дава своята звездна власт на стремежа на демократа от Джорджия Стейси Ейбрамс да стане първата чернокожа губернаторка на САЩ на двойки изяви в щата в четвъртък.

1 ноември

УКРАЙНА-ЦЪРКВА / (PIX) (ТВ)

Предатели или руски агенти? Духовенство, уловено в украинския църковен спор

Свещеници като митрополит Александър са изправени пред избор: да се присъединят към новата независима църква в Украйна и да бъдат етикетирани като ренегат от поддръжници на собствената му църква или да стоят настрана и рискуват да бъдат маркирани като руски агент. Това е решение, пред което са изправени хиляди духовници, докато Украйна се готви да прекъсне връзките с Руската православна църква от 1686 година.

1 ноември

MADAGASCAR-ИЗБОРИ / (PIX)

Преглед на изборите в Мадагаскар на 7 ноември

Преглед на изборите в Мадагаскар на 7 ноември.

1 ноември

КУБА-САЩ / ООН (телевизия)

Общото събрание на ООН трябва да гласува 27-та годишна резолюция, призоваваща САЩ да премахнат икономическото ембарго за Куба

Общото събрание на ООН трябва да гласува 27-та годишна резолюция, призоваваща САЩ да премахнат икономическото ембарго за Куба. САЩ гласуваха против подобни резолюции в продължение на 24 години, но се въздържаха за първи път през 2016 г., тъй като Вашингтон и Хавана сключиха по-тесни отношения. Въпреки това, администрацията на Тръмп отново гласува 'не' през 2017 г. и тази година планира да представи осем поправки в историята на правата на човека в Куба. Не е ясно дали САЩ имат достатъчно подкрепа за приемането на измененията.

1 ноември, 10:00 ET / 14:00 GMT

САФРИКА-ПОЛИТИКА / (PIX) (ТВ)

Президентът на Южна Африка ще проведе брифинг с чужди медии

Президентът Рамафоса ще се срещне с членове на международните медии в протокол за диалог във формат Q&A.

1 ноември, 11:00 ET / 15:00 GMT

MADAGASCAR-ИЗБОРИ / КАМПАНИ (PIX) (ТВ)

Следващият лидер на Мадагаскар: счетоводител, диджей или млекар?

На президентските избори в Мадагаскар на 7 ноември избирателите ще избират от огромен брой 36 кандидати в бюлетината. По-долу са изброени тримата участници в гласуването в сряда. Балотаж между двама от кандидатите е вероятно през декември.

1 ноември

ЕТИОПИЯ-ПОЛИТИКА / (PIX)

Премиерът на Етиопия Абий Ахмед в парламента за полагане на клетва на висши съдебни служители

Не се очакват значителни новини, но следи за някакви драстични мерки, които той съобщава.

1 ноември

ЕТИОПИЯ-ПОЛИТИКА / (PIX)

Вкъщи след години в изгнание и бунт, етиопски политик говори за свободата и страховете

Преди година лидерът на бунтовниците Берхану Нега предприема атаки срещу Етиопия от съседна Еритрея и е изправен пред смъртно наказание у дома.

1 ноември

СЕВЕРНА КОРЕЯ-ЮЖНА КОРЕЯ / ГРАНИЦА (ТВ)

DMZ зона за забрана за полети влиза в сила

Южна и Северна Корея да създадат зона за забрана на полети над силно укрепената си граница в демилитаризираната зона (DMZ). Зоната ще се простира на 40 километра на север и на юг от Военната демаркационна линия на изток и на 20 километра на запад за самолети с фиксирано крило.

1 ноември, 21:30 ET / 01:30 GMT

САЩ-ТЪРГОВИЯ / КИТАЙ (PIX) (ТВ)

Китайският премиер Ли Кецян се среща с американската делегация

Китайският премиер Ли Кецян се среща с делегация от американски конгресмени в Пекин.

1 ноември, 04:00 ET / 08:00 GMT

САЩ-ХАРВАРД / ДИСКРИМИНАЦИЯ

Бившият президент на Харвард се очаква да даде показания в азиатско-американския процес за пристрастия

Очаква се в четвъртък бившият президент на Харвардския университет Дрю Фауст да застане като свидетел, докато университетът се защитава на процеса срещу твърдения, че дискриминира азиатско-американските кандидати.

1 ноември, 10:00 ET / 14:00 GMT

ТУРЦИЯ-ПОЛИТИКА / КУРДС

Сълидерите на прокюрдската Народна демократична партия в Турция говорят пред медиите

Съпредседатели на прокюрдската Народна демократическа партия (HDP) на Турция, Первин Булдан и Сезай Темели, ще направят изявления пред репортери за текущата политическа ситуация в Турция преди местните избори, насрочени за следващия март.

1 ноември

САЩ-ИЗБОРИ /

Демократите избиват послание за домашно здравеопазване с помощта на Опра, Обама и Байдън по следите на кампанията

Демократите се фокусират безмилостно върху здравеопазването в края на изборите, настройвайки опитите на републиканците да поставят в рамка дебата за имиграцията, преди изборите на 6 ноември, които ще определят коя партия контролира Конгреса на САЩ през следващите две години.

1 ноември

КОНФЛИКТИ / ВОЙНА / МИР

САЩ-ВОЕННИ / ИЗПЪЛНИТЕЛИ (PIX)

СПЕЦИАЛЕН ДОКЛАД: Трета вноска във Военен жилищен проект

Третата част от поредицата Reuters Ambushed at Home. Проучване как американските военни предават основен контрол на наемодателите на частни жилища, ограничавайки правата на набраните семейства, когато възникнат проблеми.

1 ноември

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ / ЗАКОН / ПРАВОСЪДИЕ

ПЕНСИЛВАНИЯ-СТРЕЛА /

Заподозреният в клането в синагогата, Робърт Бауърс, се явява в съда Робърт Бауърс, обвинен в клането в синагогата в Питсбърг, се явява в съда, след като е обвинен в убийството на 11 поклонници в синагогата „Дървото на живота“ на 27 октомври. Той е изправен пред 29 обвинения, включително 11 точки за използване на огнестрелно оръжие да извърши убийство и възпрепятстване на упражняването на религиозни вярвания, водещи до смърт.

1 ноември, 10:00 ET / 14:00 GMT

СЕВЕРНА КОРЕЯ-СЕКСИНАЛИ /

Пресконференция на Human Rights Watch за сексуалното насилие в Северна Корея

Хюман Райтс Уоч ще проведе пресконференция в Сеул, за да публикува нов доклад за сексуалното насилие над жени в Северна Корея.

1 ноември, 22:00 ET / 02:00 GMT

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА TENNESSEE /

Тенеси да екзекутира затворника Едмънд Загорски, използвайки електрически стол

Тенеси е планирано да екзекутира Едмънд Загорски на 1 ноември. Той поиска държавата да използва електрически стол вместо смъртоносна инжекция. Екзекуция, определена за 19:00 Централно време. Това ще бъде първото екзекуция в САЩ с електрически стол от 2013 г. 63-годишният Загорски е осъден за убийството на двама мъже през 1983 г.

1 ноември

БИЗНЕС ИКОНОМИКА

ЕКОПЕТРОЛ-РЕЗУЛТАТИ /

Колумбийският Ecopetrol провежда разговор с инвеститори след резултатите за третото тримесечие

Държавната петролна компания на Колумбия Ecopetrol ще проведе разговор с инвеститори в четвъртък след публикуването на резултатите от третото тримесечие.

1 ноември, 09:00 ET / 13:00 GMT

ГЛОБАЛНА ИКОНОМИКА / ХРАНА

Организацията на ООН за прехрана и земеделие публикува месечен индекс на цените на храните

Агенцията на ООН за храните (FAO) публикува индекса на цените на храните, който измерва месечните промени за кошница от зърнени култури, маслодайни семена, млечни продукти, месо и захар. ФАО също така публикува своето резюме на предлагането и търсенето на зърнени култури, включително прогнози за производството.

1 ноември, 05:00 ET / 09:00 GMT

РЕЗУЛТАТИ ОТ CIGNA /

Cigna отчита печалби за третото тримесечие

Очаква се Cigna Corp, която получи антитръстово одобрение от САЩ за придобиването на мениджър на аптечните придобивки Express Scripts миналия месец, да отчете по-висока тримесечна печалба в четвъртък. Инвеститорите ще се съсредоточат върху напредъка на здравното осигуряване при сключването на сделката за експресни скриптове, ръста на членовете и коментарите относно медицинските разходи за корпоративните му клиенти.

1 ноември, 08:30 ET / 12:30 GMT

ЧЕШКИ ЦЕНИ /

Курсове на Чешката република и Централната банка

Чешката национална банка трябва да обяви решението си за срещата на паричната политика в 1200 GMT и се очаква да доведе до четвърто поредно увеличение на лихвения процент - което би било първият път, когато подобна серия от повишения се случи от началото на таргетирането на инфлацията през 1998 г.

1 ноември, 08:00 ET / 12:00 GMT

БРИТАНИЯ-ЕС / ТЪРГОВИЯ

Suella Braverman на Dexeu, Falconer в Chatham House

Chatham House ще бъде домакин на еднодневна сесия за търговията и протекционизма. Говори Suella Braverman на Dexeu и търговски преговарящ Craford Falconer.

1 ноември

АВТОМАТИЧНО / ГЪВКАВО (PIX)

Оръжието на японските производители на автомобили в търговската война на Тръмп: Гъвкави растения

Японските производители на автомобили са подложени на натиск в Съединените щати от бързото намаляване на потребителското търсене на седани в САЩ и заплахите на американския президент Доналд Тръмп да наложат мита върху вносни автомобили. Те се справят, като използват оловото си в технологията, която позволява на едно предприятие да изгради много модели.

1 ноември, 01:00 ET / 05:00 GMT

НАУКА / ТЕХНОЛОГИЯ

ТЕХНОЛОГИЯ-WWW / (PIX) (ТВ)

Интервю с изобретателя на WWW

Изобретателят на световната мрежа Тим Бърнърс-Лий говори пред Ройтерс.

1 ноември, 01:00 ET / 05:00 GMT

ИЗКУСТВО / КУЛТУРА / РАЗВЛЕЧЕНИЯ

ХЕЛОУИН-ДЕН / ЗАПАДНА ХОЛИВУД (PIX) (ТВ)

Хелоуин се празнува на карнавала в Западен Холивуд

Западен Холивуд организира ежегодния си Хелоуин карнавал.

31 октомври, 21:00 ET / 01:00 GMT

ХЕЛОУИН-ДЕН / САЩ (PIX) (ТВ)

Хелоуин се празнува в САЩ

Хелоуин се празнува в САЩ

31 октомври, 19:00 ET / 23:00 GMT

МЕКСИКО-ЛГБТ / ТАНЦ (PIX) (ТВ)

Всяка височина, всякакъв пол - без табу за LGBT + мексикански танцов състав

ЛГБТ + танцова група в Мексико предлага транссексуални и хомосексуални изпълнители шанс да участват в традиционни народни танци и да се справят с предразсъдъците едновременно.

1 ноември, 06:00 ET / 10:00 GMT

ЛИБИЯ-КУЛТУРА / ТЕАТЪР (PIX)

Либийска театрална група се бори срещу шансовете

Погледнал в отчаяние, жена държи умиращ млад мъж, докато звуците от стрелба иззвъняват на театрална сцена в либийската столица. 62-членна група млади либийци използват театъра като начин да се справят с ежедневното насилие и конфликти, обхващащи северноафриканската държава след свалянето на Муамар Кадафи през 2011 г.

1 ноември, 08:00 ET / 12:00 GMT

Странно достатъчно

ЕСТОНИЙСКА ПОЛИЦИЯ / ДАННИ КАРТИ (PIX) (ТВ)

Естонската пътна полиция раздава карти за донори на органи за превишена скорост

Служителите на пътната полиция в Естония, която има един от най-високите нива на глоби, издавани за превишена скорост в Европа, започнаха да раздават карти, насърчаващи шофьорите с превишена скорост да станат донори на органи с надеждата, че това ще ги вдъхнови да забавят скоростта.

1 ноември, 07:00 ET / 11:00 GMT

(Тази история не е редактирана от персонала на Everysecondcounts-themovie и се генерира автоматично от синдикирана емисия.)